Lorin Parys (N-VA) over holebifobe uitspraken Dominiek Sneppe (Vlaams Belang): “Het toont dat verworven rechten nooit definitief zijn”

Lorin Parys, ondervoorzitter van de N-VA, homo en vader noemt de holebifobe uitspraken van Dominiek Spinneweyn-Sneppe (Vlaams Belang) “achterhaald” en “fundamenteel problematisch”. 

Sneppe verklaarde in de Krant van West-Vlaanderen dat het homohuwelijk en holebiadoptie “een brug te ver” zijn

Parys nodigt Sneppe uit om bij hem thuis “zodat de kinderen met elkaar kunnen spelen”.

Vrije mening

Parys: “Deze mening is problematisch voor mij. We zullen daar nooit enige toegeving doen.”

Maar hij vindt wel dat haar mening vrij moet kunnen zijn. “De uitspraak is duidelijk. Dat is goed, dan kan je er ook een discussie over hebben. Het toont dat verworven rechten nooit definitief zijn”

Maar de uitspraken van Sneppe maken gesprekken tussen N-VA en VB niet onmogelijk. “Een familie maak je met liefde, een regering met verstand, en met de verkiezingsuitslag in de hand. Anders kan je alleen nog met jezelf een regering vormen.”

Gwendolyn Rutten

Open Vld-voorzitster Gwendolyn Rutten reageerde op Twitter. “Liefde is liefde. Zijn wie je zélf wil zijn. Houden van wie jij wil. Alle gezinnen tellen. Dat is ónze liberale waarde. Daar zijn wij fier op. Dat staat onoverbrugbaar ver af van dit conservatief, extreme gedachtegoed.”

Overdreven

Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken noemt de hetze overdreven. “Zielige reacties van Gwendolyn Rutten en Lorin Parys om een persoonlijke mening van een onervaren neofiete verkozene in haar eerste interview te framen als officieel partijstandpunt. How low can you go? Al 5 jaar zeg ik duidelijk: holebirechten zijn verworven rechten.

Op MNM herhaalt Van Grieken dat zijn partij homohuwelijk en holebiadoptie niet wil terug draaien. Al is hij geen fan.

“Niet omdat holebi-ouders slechte ouders zouden zijn, want dat is een visie op de maatschappij die geen waardeoordeel uitspreekt. Een kind heeft recht op een moeder en een vader in de ideale situatie. Dat heeft niets te maken met opvoedkundige kwaliteiten. Er bestaat niet zoiets als recht hebben op een kind. Er bestaat wel een recht om een mama en een papa te hebben.” 

Het programma van Vlaams Belang staat inderdaad geen afschaffing van homohuwelijk en holebiadoptie. Wel verkiest de partij het traditionele, heteroseksuele gezin. 

Beeld: Inproperstyle, Pixabay
Bron: VRT NWS

Een gedachte over “Lorin Parys (N-VA) over holebifobe uitspraken Dominiek Sneppe (Vlaams Belang): “Het toont dat verworven rechten nooit definitief zijn”

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: