Eén en Radio 2 eren overleden Yasmine op dinsdag 25 juni

Op 25 juni 2009 stapte Hilde Rens, beter bekend als Yasmine, uit het leven. Ze was 37. Ze was zangeres, radio- en tv-presentator, holebi-icoon maar ook echtgenote en mama.

Eén staat tien jaar na haar overlijden stil bij Yasmine met een speciaal gemaakt documentaire, ‘Dit was Yasmine‘.

In ‘Dit was Yasmine’ blikken haar mama Anita, haar beste vrienden en collega’s terug op haar leven, haar carrière en haar einde. Samen schetsen ze het beeld van een complexe en contradictorische vrouw.

Peter Cockx, maker van de documentaire vat hun getuigenissen als volgt samen: “Volgens haar intimi was Yasmine luidruchtig, maar onzeker. Perfectionistisch, maar ook lui. Vrolijk, maar ook heel donker. Een trucker, maar ook sexy. Graag oud, maar helaas veel te jong gestorven. Alles en niets. Een tussenknop bestond er niet.”

Overlijden

De documentaire gaat ook dieper in op de dood van Yasmine, die tien jaar geleden heel veel mensen heeft aangegrepen. Peter Cockx: ““Waarom zij uit het leven gestapt is, daarover heeft iedereen zijn of haar eigen mening. Vermoedelijk zijn er meerdere factoren die haar zo ver gebracht hebben, en is er niet één waarheid.”

Waar geen twijfel over bestaat is dat Yasmine wondermooie songs als ‘Porselein’ en ‘Diep’ in mij heeft nagelaten en dat we de speelse manier waarop zij programma’s als ‘De Rode Loper‘ en ‘Zo is er maar één‘ presenteerde nog zo voor de geest kunnen halen. Die herinnering willen we met deze documentaire Dit was Yasmine alle eer aan doen.

De makers van Dit was Yasmine kunnen rekenen op de medewerking van Anita Claes (haar mama), Christina ‘Toos’ Smet (haar beste vriendin), Jo Mahieu (haar beste vriend en muzikant), Eric Melaerts (vriend en producer), Dieter Troubleyn (haar ex-vriend), haar tv-collega’s Martine Prenen en Miguel Wiels, en haar muzikale vrienden Sergio en Frank Boeyen.

‘Dit was Yasmine’ wordt uitgezonden op dinsdag 25 juni om 20.40 uur. Ook ‘De madammen‘ van Radio 2 brengen die dag een eerbetoon aan Yasmine.

Beeld: Timothy Junes
Bron: Eén

Een gedachte over “Eén en Radio 2 eren overleden Yasmine op dinsdag 25 juni

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: