Muur voor LGBT-acceptatie van Regenbooghuis Limburg gevandaliseerd

De kunstzinnige muur van de Internationale Dag Tegen Holebifobie en Transfobie (IDAHOT) in Genk is beschadigd. Dat stelde Regenbooghuis Limburg vast.

De IDAHOT Challenge was een initiatief van het Regenbooghuis om seksuele en genderdiversiteit te eren. 

“De kunstzinnige muur, die gemaakt werd in het kader van de Internationale Dag tegen Holebifobie en Transfobie… waar zoveel leerlingen van zoveel scholen ziel en zaligheid in gestoken hebben om de boodschap van respect, diversiteit en verdraagzaamheid over te brengen…is omver getrapt na amper twee weken tijd.”

Geschokt

Wie er achter deze vernieling zit weet het Regenbooghuis niet. “Wat de motivatie van deze personen is evenmin. Of dit ‘enkel’ een uiting is van baldadigheid, of van holebi- en transfobie, doet voor ons ook eigenlijk niet ter zake. Wij zijn sowieso geschokt van het feit dat dit gebeurd is. Van andermans spullen blijf je af.”

“Dat de boodschap van respect, diversiteit en verdraagzaamheid actueler is dan ooit, is ook met deze daad van vandalisme bewezen. Aan respect voor elkaars spullen heeft het in deze situatie zeker ontbroken.”

“Dat we de muur weer op zullen bouwen, staat voor ons vast. Keer op keer als het nodig is, zolang we van plan waren om de muur tentoon te stellen.”

Beeld: Regenbooghuis Limburg

%d bloggers liken dit: