Vlaams Belang vraagt Dominiek Spinnewyn-Sneppe geen interviews meer te geven na debacle over homohuwelijk-uitspraak

Vlaams Belang wil dat haar nieuw parlementslid Dominiek Spinnewyn-Sneppe uit Zedelgem voorlopig geen interviews meer geeft. Voorzitter Tom Van Grieken zal met haar een gesprek hebben.

Alles begon met de uitspraak van Sneppe in de Krant van West-Vlaanderen op 30 mei. “Onze partij heeft niets tegen holebi’s, de islam wel. Toch is voor ons het traditionele gezin nog altijd de hoeksteen van onze maatschappij. Maar wij hebben op zich niets tegen holebi’s. De vraag is alleen of zij moeten kunnen trouwen en kinderen adopteren. Dat vind ik een brug te ver.”

Dat leidde met enige vertraging tot openbare verbijstering en commotie. Op 5 juni reageerde Sneppe in ‘De Ochtend‘ op Radio 1.  “Het artikel gaat over heel wat anders, dit was een uitspraak op het einde die ze als kop gebruikt hebben. Maar ik heb gezegd wat ik gezegd heb. Ik ben een vrouw van 45, ik weet wat ik zeg, en dat is mijn persoonlijke mening. Ik sta daar nog achter.”

Sneppe benadrukt haar vrijheid van meningsuiting, maar erkent dat ze niet voorzichtig is geweest in haar uitspraken. “Ik heb gezegd wat ik gezegd heb. Maar misschien had ik de vraag open moeten laten.”

Minder ethisch conservatief

“Vlaams Blok / Belang was ooit een uitgesproken homofobe partij”, analyseert politicoloog Dave Sinardet op Facebook. “Ze paste haar houding gaandeweg aan omdat de samenleving evolueerde en omdat dit handig past in haar profilering tegen de islam. Maar Vlaams Belang blijft ethisch conservatief en sommige individuele mandatarissen blijven homofoob.”

Beeld: Stocksnap, Pixabay
Bron: VRT NWS, Facebook

2 gedachten over “Vlaams Belang vraagt Dominiek Spinnewyn-Sneppe geen interviews meer te geven na debacle over homohuwelijk-uitspraak

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: