Piet De Bruyn (N-VA) over Vlaams Belang-homohuwelijk-hetze: “Gaan voor volledige gelijkwaardigheid van LGBTI’s”

Vlaams Parlementslid Piet De Bruyn (N-VA) reageert op de hetze rond ethisch conservatieve, holebi-onvriendelijke uitspraken van Vlaams Belang. Vooral VB-kamerlid Dominiek Spinnewyn-Sneppe kwam in het vizier voor haar uitspraak dat het homohuwelijk en holebiadoptie “een brug te ver” zijn. 

“Iedereen mag denken wat hij wil. Gelukkig maar”, reageert De Bruyn. De Bruyn focuste vorige legislatuur op LGBTI-rechten via de Raad van Europa, waar hij algemeen rapporteur was en en verslag uitbracht over het thema intersekse. Hij is ook coördinator van het N-VA Regenboognetwerk.

“Van mij mag iedereen ook zeggen wat hij denkt. Dat zorgt meteen voor de nodige klaarheid. Wat holebi- en transgenderthema’s betreft, zit het Vlaams Belang overduidelijk in het kamp van de mensen die ongemakkelijk beginnen te schuiven als ze twee mannen hand in hand zien lopen of als ze een kleurrijke Pride door de straten zien trekken om diversiteit te vieren en tegelijkertijd aandacht te vragen voor problemen die nog steeds bestaan.”

Sterk in de schoenen

“Iemand vroeg me gisteren of het soort uitspraken waar het nu al een paar dagen over gaat me persoonlijk nog kwetsen. Gelukkig kon ik daar volmondig ‘neen’ op antwoorden. Ik sta ondertussen stevig in het leven, heb een fantastische man, fantastische familie, fantastische collega’s en vrienden die me zonder aarzeling aanvaarden zoals ik ben. Maar niet iedere LGBTI staat zo stevig in het leven. Uitspraken die homo’s en transgenders wegzetten als een soort rariteit die best niet te zichtbaar aanwezig is in de samenleving, veroorzaken pijn en verdriet, aarzeling en vertwijfeling.”

Het zal je ouder of leerkracht maar wezen

“Ik hoop oprecht dat mensen die dit soort uitspraken doen nooit in een zorgrelatie tot (jonge) LGBTI’s komen te staan of nooit op enige andere wijze over hen moeten beslissen. Het zal je leraar maar wezen, of je werkgever die je zo duidelijk maakt wat hij van je vindt”, zegt De Bruyn nog.

“Met mijn partij ijver ik al sinds de allereerste dag van ons bestaan voor de volledige gelijkwaardigheid van LGBTI’s, zowel juridisch als maatschappelijk. Er is nog werk aan de winkel, zoveel is duidelijk. Ik ben er alvast klaar voor!”

Beeld: Piet De Bruyn, Facebook
Bron: Piet De Bruyn, Facebook

%d bloggers liken dit: