Mister Gay Belgium 2019 Matthias De Roover: voetballer, niet homo die voetbalt

Mister Gay Belgium 2019 Matthias De Roover (26, midden op de foto) voetbalt in derde provinciale bij FC Eksaarde. Zijn coming-out werd er positief onthaald. Dat moet overal in het voetbal kunnen, vindt hij. 

“Je weet nooit op voorhand hoe mensen gaan reageren, maar die vrees bleek voor niks nodig”, getuigt hij in Het Laatste Nieuws.  Al waren de meesten wel verrast toen ik het vertelde, maar hun houding is daarna niet veranderd: voor hen bleef ik hun ploegmaat en niet die voetballer die homo is.”

Spreekkoren

De Roover zit sterk genoeg in zijn schoenen om eventuele spreekkoren de baas te kunnen. Maar in eerste klasse ligt dat dat anders. Dat geen enkele profvoetballer in België uit de kast kwam, snapt hij. 

“Die persoon moet vooral kunnen omgaan met het besef dat hij de eerste zal zijn en dat er spreekkoren zullen volgen. (…) Het blijft een taboe en dat toont meteen ook aan dat er nood blijft aan rolmodellen, want eigenlijk zou een coming-out een evidente zaak moeten zijn en daar wil ik als Mister Gay Belgium én voetballer mee mijn schouders onder zetten.”

Beeld: Mister Gay Belgium
Bron: Het Laatste Nieuws

Een gedachte over “Mister Gay Belgium 2019 Matthias De Roover: voetballer, niet homo die voetbalt

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: