BeHuman stelt POC* Pride tijdens Antwerp Pride op donderdag 8 augustus in Zomerfabriek voor niet-blanke LGBT’s voor

BeHuman organiseert op donderdag 8 augustus een POC* Pride. POC staat voor People of Colour.

“Na jaren op de Antwerp Pride aanwezig te zijn viel het ons op hoe weinig representatie er is voor mensen van kleur. Wij willen hier verandering in brengen, omdat onze strijd solidair en intersectioneel* hoort te zijn”, aldus Jaouad Alloul en Nyiara Hens

“Wij herdenken dat 50 jaar geleden de Stonewall Inn-rellen plaatsvonden in New York geleid door zwarte, bruine, transpersonen en sekswerkers. We organiseren een salongesprek met als vertrekpunt Marsha P. Johnson, het boegbeeld van de eerste publieke manifestaties van LGBTQI+ personen.” 

“Verder op het programma hebben we de muzikale met soul overgoten performance #Messias en als afsluiter een stomend, schurend dancehall party. Wij heten iedereen welkom.”

“De intersectionaliteit werd gevoerd door afro-feministen. Zij zijn het boegbeeld van het kruispuntdenken want ze overschrijden elk criteria waarop men gediscrimineerd kan worden; ras, gender, klasse en seksuele oriëntatie/voorkeur. Deze personen worden gelijktijdig en meervoudig gediscrimineerd op basis van verschillende discriminatiegronden, naast het racisme.”

19 uur: The life of Marsha P Johnson
21 uur: #Messias
22 uur: Afterparty 

8 augustus 2019, Zomerfabriek Antwerpen.

Beeld: Antwerp Pride

2 gedachten over “BeHuman stelt POC* Pride tijdens Antwerp Pride op donderdag 8 augustus in Zomerfabriek voor niet-blanke LGBT’s voor

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: