Vlaams formateur Bart De Wever: LGBT-rechten worden niet in vraag gesteld

Burgemeester van Antwerpen en formateur voor de volgende Vlaamse regering Bart De Wever (N-VA) zegt dat geen enkele partij vraagt om gelijke rechten voor holebi’s en transgenders terug te schroeven.

Antwerp Pride-organisator Bart Abeel uitte op de persconferentie van Antwerp Pride zijn bezorgdheid. Hij wil dat De Wever “de stemmen uit extreme hoek die steeds luider beginnen te klinken, van antwoord te dienen” en duidelijk te maken dat aan de rechten van de holebigemeenschap niet mag worden geraakt.

“Tot nu toe stelt geen enkele partij de verworven rechten in vraag”, antwoordde De Wever. Hij zei de bezorgdheden “mee te nemen in de gesprekken die hij voert met de politieke partners”. 

“Het is logisch dat er vanuit de regenbooggemeenschap vragen komen, dat men vraagt om verworven rechten te garanderen en dat men zelfs nog extra aandachtspunten aanlevert”

Case closed 

De voorbije weken uitten Vlaams Belang-verkozenen hun afwijzing van het homohuwelijk, holebi-adoptie en transgenderisme. Maar dat is voor De Wever “case closed“. 

VB-voorzitter Tom Van Grieken floot Dominiek Spinnewyn-Sneppe immers terug. 

Beeld: Timothy Junes
Bron: Gazet van Antwerpen

%d bloggers liken dit: