VPNGids.nl stelt gids samen om veilig te daten via Grindr (in het buitenland)

In 2019 is homoseksualiteit nog altijd wettelijk verboden in een zeventigtal landen wereldwijd. In landen als Iran en Egypte gebruikt de overheid beveiligingslekken in de Grindr-app om homoseksuelen te arresteren. 

Ook in Nederland zijn homoseksuele mannen en vrouwen niet altijd veilig. VPNGids.nl bracht in kaart hoe Grindr-gebruikers in binnen- en buitenland hun veiligheid en privacy op de juiste manier kunnen waarborgen, omdat veel Nederlanders de komende maanden naar het buitenland trekken voor vakantie. 

Mannen met een Grindr-profiel kunnen zelf verschillende maatregelen treffen waarmee ze via de app veilig andere mannen kunnen ontmoeten en dates kunnen arrangeren. Een van de mogelijkheden is dat ze het delen van persoonlijke informatie op hun profiel zoveel mogelijk beperken. Ook het verbergen van de locatie levert veiligheidsvoordelen op. 

Locatie verbergen of wijzigen

Mensen met een Grindr-profiel kunnen hun werkelijke locatie op verschillende manieren verbergen. Gebruikers kunnen de afstandsfunctie bijvoorbeeld uitzetten, zodat hun precieze locatie en afstand tot anderen niet meer zichtbaar is in de app. Wel worden matches op deze manier nog steeds voorgesteld op basis van mannen die zich in de buurt bevinden.

Een nog veiligere maatregel is volgens VPNGids het gebruik van een zogeheten fake location-app (ook wel: GPS Spoofing). 

Hoe dat werkt legt David Janssen van VPNGids uit: “Met GPS Spoofing kan de gebruiker zijn online locatie aanpassen. Woont iemand bijvoorbeeld in een rustige buitenwijk van Rotterdam, dan kan hij zijn locatie aanpassen naar het stadscentrum. De locatie blijft daardoor dicht bij ‘de waarheid’, maar geeft een veiliger gevoel.”

Om jouw privacy en veiligheid in het buitenland te beschermen, geeft het overzicht van VPNGids weer in welke landen homoseksualiteit verboden is. Controleer dus voor je op vakantie gaat goed of je als homoseksuele man of vrouw veilig over straat kunt op je bestemming, of mogelijk gebruik moet maken van GPS Spoofing of andere veiligheidsmaatregelen.

Beeld: Pixabay
Bron: VPNGids.nl

%d bloggers liken dit: