Johan Leman houdt vast aan uitspraken over homokoppels in Molenbeek maar reikt Riadh Barhi letterlijk de hand

Voormalig directeur van het Centrum voor Gelijkheid van Kansen en voor Racismebestrijding (CGKR) en pater dominicaan Johan Leman houdt vast aan zijn uitspraken. Zaterdag zei hij in De Standaard: “Het is beter dat homo’s in Sint-Jans-Molenbeek niet hand in hand lopen”.

Er kwam bakken kritiek op deze uitspraak. Van Riadh Barhi, op wie Leman alludeerde met zijn uitspraak, van çavaria, van de Vrouwenraad en vanuit de politiek. 

Hand in hand

Leman neemt zijn woorden niet terug, maar reikt Barhi de hand. 

“De boodschap is misschien wel verkeerd overgekomen. Ik vind het vooral problematisch dat Riadh Bahri met zijn tweet opnieuw Molenbeek stigmatiseert”, zegt Leman in Het Nieuwsblad

“Als professioneel journalist zou hij moeten weten dat hij de dingen in een ruimer perspectief moet plaatsen. Gemeenten als Anderlecht en Brussel kampen evenzeer met sluikstorten. In Molenbeek zou de politie al een groot verschil kunnen maken mocht ze, zoals in het Kanaalplan was beloofd, 200 extra agenten hebben gekregen, waarvan er uiteindelijk maar vijftig zijn ingevuld. Daardoor is er veel te weinig politie op straat.”

Beeld: Wikipedia
Bron: Het Nieuwsblad

2 gedachten over “Johan Leman houdt vast aan uitspraken over homokoppels in Molenbeek maar reikt Riadh Barhi letterlijk de hand

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: