Bruno De Lille en Hilde Sabbe pleiten voor geduld voor homoacceptatie door moslims

In het zog van de Johan Leman-hetze pleiten de Brusselse parlementsleden Bruno De Lille (Groen) en Hilde Sabbe (One.Brussels) voor geduld. 

Zaterdag zei Leman in De Standaard “Het is beter dat homo’s in Sint-Jans-Molenbeek niet hand in hand lopen”. Dat viel in slechte aarde, onder meer bij Riadh Barhi

Leman kreeg op sociale media de wind van voren. Het is ongehood dat hij zegt dat homo’s beter niet hand in hand lopen, is de teneur.

Maar zowel De Lille als Sabbe verwerpen deze lezing van de tekst. Leman beschrijft een realiteit, zeggen ze.

Geduld

Bovendien bepleiten beide politici voor geduld. “Kennelijk zijn er mensen die denken dat het volstaat om op het Gemeenteplein van Molenbeek te verkondigen dat iedereen homo’s moet respecteren. Zo werkt het niet”, zegt De Lille in De Standaard. 

“Het zal stap voor stap moeten gaan. Begrijp me niet verkeerd: er zullen wetten nodig zijn om mensen die discrimineren of fysiek geweld plegen, te straffen. Maar rechters hebben geen tijd om zich bezig te houden met iemand die sale pédé heeft geroepen. Waardoor die machojongeren denken dat ze ermee wegkomen, wat hun machismo dan weer versterkt.”

“Vlaanderen was 50 jaar geleden absoluut niet tolerant tegenover holebi’s”, reageerde Sabbe in ‘De Ochtend‘ op Radio 1. “We weten dat aanvaarding een proces is. Dat gebeurt niet van vandaag op morgen. De tijd die wij gekregen hebben, moeten we moslimgemeenschap gunnen. We moeten niet in hun nek staan hijgen.”

Beeld: Wikipedia
Bron: De Standaard, Radio 1

3 gedachten over “Bruno De Lille en Hilde Sabbe pleiten voor geduld voor homoacceptatie door moslims

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: