Het Roze Huis – çavaria Antwerpen wilt weten waarom regenboogpin niet (meer) mag aan loketten Stad Antwerpen

Vorig jaar nog pakte Stad Antwerpen voor het eerst uit met een grootschalige hoffelijkheidscampagne ‘In Antwerpen kan iedereen stralen‘. Daarbij werd de iconische A in het stadslogo van uitzicht verandert en kreeg ze de regenboogkleuren mee. 

Mensen werden aangespoord om regenboogpins op te spelden die onder meer via de stadsloketten werden verdeeld. Die werden ook gedragen door de medewerkers van de stad zelf. Dat zou nu niet meer kunnen achter de loketten, wat vragen oproept bij Het Roze Huis – çavaria Antwerpen.

“We werden hierover gecontacteerd door medewerkers van de stad die verbaasd waren over een nieuwe richtlijn die ze hadden ontvangen”, zegt voorzitter van Het Roze Huis Marcia Poelman

Neutraliteit?

“Het is onduidelijk waarom men politiek de keuze zou maken om dit niet meer toe te laten. Dit gaat niet om neutraliteit van de dienstverlening, maar om het uitdragen van de A – waarde diversiteit”, vervolgt Poelman. 

“Een loketmedewerker die deze pin draagt, zegt daarmee  niets over zijn seksuele voorkeur of genderidentiteit. Niet dat daar al wat mis mee zou zijn. Men drukt uit dat men staat voor een hoffelijke en correcte dienstverlening naar iedereen”. 

“In navolging van de slogan van de campagne – Iedereen kan stralen in Antwerpen – is het net een inclusieve actie” stelt Poelman. 

Sneu

“We vinden het sneu dat dit nieuws ons nu net bereikt op de dag dat we 50 jaar Stonewall vieren en lokaal een memorandum hebben overhandigd aan de stad waarbij de rol van de stad als werkgever een belangrijk aandachtspunt was”, besluit Poelman. 

De belangenorganisatie heeft aan het bestuur gevraagd om te verduidelijken waarom men deze maatregel wenst te nemen. 

Beeld: Stad Antwerpen

2 gedachten over “Het Roze Huis – çavaria Antwerpen wilt weten waarom regenboogpin niet (meer) mag aan loketten Stad Antwerpen

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: