Homoseks blijft “nog enige tijd” strafbaar in Singapore maar holebi’s zijn welkom, aldus eerste minister

Homoseks blijft “nog enige tijd” strafbaar in Singapore. Dat heeft eerste minister Lee Hsien Loong gezegd op een technologiebeurs in de stadstaat.

Artikel 377A van het Strafwetboek voorziet tot twee jaar cel voor homoseks. Het strafartikel wordt zo goed als nooit toegepast, maar is een zwaard van Damokles op de hoofden van holebi’s

Welkom

Holebi’s zijn welkom in Singapore, zei de premier nog. “We zijn niet San Francisco en we zijn ook niet zoals sommige landen in het Midden-Oosten. We bevinden daar ergens tussen.”

De premier wil wachten totdat de Singaporese samenleving “klaar is” voor de decriminalisatie van homoseks.

Pink Dot

De gaypride in Singapore heet Pink Dot Festival. Een evenement aan Speakers’ Corner in Hong Ling Park. Deze Sprekershoek is een vrijplaats voor vrije meningsuiting.

Pink Dit is echter verboden voor buitenlanders en de overheid wil geen externe sponsors.

Dictatuur

Singapore is een zachte dictatuur. Sinds de onafhankelijkheid in 1965 is de stadstaat een economisch succes geworden. De Chinese, Singaporese, Indische en Westerse gemeenschappen leven vredig samen, maar veelal apart. 

Maar individuele vrijheden zijn oppervlakkig. Persvrijheid, vrijheid van meningsuiting en ideologie zijn beperkt.

Beeld: Wikipedia
Bron: Gay Star News, Trip By Trip

4 gedachten over “Homoseks blijft “nog enige tijd” strafbaar in Singapore maar holebi’s zijn welkom, aldus eerste minister

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: