Ambtenaren Stad Antwerpen krijgen lijst van campagnes die ze openlijk aan het loket mogen steunen

Dit jaar nog krijgen ambtenaren van Stad Antwerpen een lijst met campagnes waarvoor ze zich kunnen outen. Schepen van Gelijke Kansen Tom Meeuws (sp.a) werkt aan zo’n lijst.

Zo zullen medewerkers die in contact komen met klanten de regenboogpin kunnen dragen, een kanker-solidariteitslintje opspelden, een campagne voor gelijke kansen voor vrouwen steunen…

Schepen Meeuws overlegt met bestuursgenoten Open Vld en N-VA om een kader vast te leggen met welke campagnes ambtenaren zich tijdens hun werktijd mogen vereenzelvigen. Het dragen van politieke of levensbeschouwelijke tekens blijft verboden voor loketbedienden.

Campagnes van de Stad zelf

Zo zullen ambtenaren campagnes van de Stad zelf mogen steunen. “We willen hier zo snel mogelijk duidelijkheid over scheppen. De hoffelijkheidscampagne die op til staat, wordt uiteraard ook ondersteund door het stadsbestuur”, zegt Meeuws in Gazet van Antwerpen.

Vrijdag werd op het intranet van de Stad een bericht offline gehaald die de regenboogpin aanprees. Dat bericht werd vervangen door een bericht die zei dat medewerkers die in contact komen met externen, de regenboogpin niet mogen opspelden.

Neutraliteit 

“Antwerpen is en blijft een diverse en inclusieve stad die actief strijdt tegen homo- en transfobie. Maar dat staat los van de neutraliteit voor medewerkers in publieke diensten die al sinds 2007 van kracht is en onverminderd zal blijven”, stelt schepen van Loketten Nabilla Ait Daoud (N-VA) in GvA. 

Beeld: Timothy Junes
Bron: Gazet van Antwerpen

Een gedachte over “Ambtenaren Stad Antwerpen krijgen lijst van campagnes die ze openlijk aan het loket mogen steunen

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: