‘Kiss Of The Spider Woman’ van InTeam van 30 augustus tot 15 september en tijdens Antwerp Pride

InTeam Producties, dat in 2015 het succesvolle ‘Rent‘ bracht in de Zwarte Zaal van het Fakkeltheater, komt opnieuw uit met een musical met een LGBTI-thema.

Kiss of the Spiderwoman‘ vertelt het verhaal van twee mannen, die in het Buenos Aires in Argentinië van de jaren tachtig een gevangeniscel delen.

Het verhaal 

Molina zit daar vanwege zijn geaardheid, Valentin omwille van zijn politieke overtuiging. Het leven in de gevangenis is extreem zwaar. Ze zijn elkaars tegenpolen, maar ook – letterlijk – tot elkaar veroordeeld. Om de tijd te doden vertelt Molina over Hollywood-films uit zijn jeugd waarin de mysterieuze Spinnenvrouw een grote rol speelt. Valentin vertelt over zijn grote liefde Martha

Langzaam ontstaat er begrip voor elkaar. Maar wat gebeurt er als de één onder druk wordt gezet om de ander te verraden in ruil voor zijn eigen vrijheid?

Derde productie

Na de succesvolle producties ‘Rent en ‘Blood Brothers‘ kiest InTeam opnieuw voor een opmerkelijke titel. Het gelijknamige boek van Manuel Puig vormde al de basis voor een film, bekroond in 1985 met een Oscar en genomineerd voor de Gouden Palm. De musical werd van muziek voorzien door Fred Ebb en John Kander, het duo dat ook verantwoordelijk is voor ‘Cabaret‘ en ‘Chicago‘. 

LGBTI-thema

Alhoewel de musical van 1992 dateert, blijft hij brandend actueel. Het hoofdpersonage zit in de gevangenis omwille van zijn geaardheid. Vandaag is in een zeventigtal landen homoseksualiteit nog steeds strafbaar. In sommige landen kan er zelfs de doodstraf voor worden opgelegd. 

‘Kiss of the Spider Woman’ schetst hoe homoseksuelen worden afgeperst in ruil voor informatie over medegevangenen. Vernederd door gevangenisbewakers en vaak door hen fysiek mishandeld. Ook al is het een musical – waarvan de perceptie is dat ze lichtvoetige thema’s belichten ‘ toch gaat verbloemt deze productie de benarde positie van het hoofdpersonage geenszins. De toeschouwer wordt tijdens de voorstelling herhaaldelijk met de neus op de feiten gedrukt.

Antwerp Pride

InTeam geeft een voorsmaakje tijdens Antwerp Pride en het Antwerp Queer Arts Festival.

Op zondag 11 augustus brengt de hoofdcast een brunchconcert in De Studio. Later die dag staat de voltallige cast op het podium van het Closing Festival van Antwerp Pride en brengen onder leiding van een live band een aantal muzikale hoogtepunten uit de musical ‘Kiss of the Spider Woman’.

InTeam?

InTeam biedt jong talent de kans om zich te tonen. De cast is een mix van (jonge) professionals met een musicalopleiding, studenten musical en getalenteerde amateurs. 

InTeam is lid van çavaria en streeft naar inclusiviteit. Het productiehuis tracht door kleinschalige muziekproducties met relevante thema’s de ‘musical’ op een hedendaagse manier te benaderen, ver van de spektakels of de sprookjes.

‘Kiss Of The Spider Woman’
Regie: Niels de Valk.
Met: Brent Pannier, Pieter Van Keymeulen, Alyssa Luypaert, An Lauwereins, Sofie Deschryver, Aaron De Veene, Hannes Vandersteen, Jeroen Logghe, Arno Van Bergen, Willard Boogard, Lander Vannuffelen, Rick Van den Belt, Berten Vanderbruggen, Dries Strumane, Joris de Hoop.

Live orkest onder leiding van Thomas Vanhauwaert.
Van 30 augustus tot 15 september.

Info en tickets.

Beeld: InTeam
Bron: InTeam

2 gedachten over “‘Kiss Of The Spider Woman’ van InTeam van 30 augustus tot 15 september en tijdens Antwerp Pride

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: