Çavaria, RainbowHouse Brussels en Arc-en-Ciel Wallonie willen dat VN-LGBT-expert blijft

Meer dan 1246 holebi-, transgender en intersekse organisaties, waaronder çavaria, RainbowHouse Brussels en Arc-en-Ciel Wallonie roepen de Mensenrechtenraad van de Verenigde Naties op om het mandaat van de VN-Onafhankelijk Expert Seksuele Oriëntatie en Genderidentiteit (SOGI) te vernieuwen. 

De functie staat onder druk. Ook COC Nederland ijvert voor een verlenging van de post

“Dit is cruciaal om wereldwijd vooruitgang te boeken in de strijd voor gelijke rechten voor LGBT’s”, zegt Yves Aerts van çavaria. “België is gelukkig één van de voortrekkers. Maar we zijn er nog niet.”

De stemming is voorzien op volgende week donderdag. 

De huidige VN-SOGI-expert is jurist Victor Madrigal-Borloz uit Costa Rica. Hij is sinds januari 2018 de opvolger van Vitit Muntarbhorn uit Thailand.

Beeld: Timothy Junes

%d bloggers liken dit: