Wel Jong Niet Hetero en T-jong houden eerste zomerkamp in Vlaanderen voor transgenderjongeren

T-jong, de nationale jeugdbeweging van Wel Jong Niet Hetero (WJNH) voor transjongeren, organiseert voor het eerst een zomerkamp. Wel Jong Niet Hetero organiseert al jaren zomerkampen voor holebi- en transjongeren, maar nooit eerder stond er een kamp op het programma exclusief voor transjongeren. 

In navolging van de succesvolle activiteiten en weekends van T-jong, werd de vraag naar een eigen zomerkamp steeds groter.

Het zomerkamp van T-jong vindt plaats van 8 tot 12 juli.  Het wordt een plaats van ontmoeting, vriendschap en vooral heel veel plezier maken. Naast de vele ontspannende activiteiten, zullen er ook enkele trans- en niet-trans specifieke vormingen en informatiemomenten plaatsvinden. 

“Het zomerkamp is voor veel jongeren een moment om even op adem te komen, om te ervaren dat je even niet anders bent dan alle anderen. Het is ook een plek waar jongeren onbezorgd volledig zichzelf kunnen zijn. Die veilige plek creëren is een van de hoofddoelen die we met dit kamp willen bereiken.” zegt Senne Misplon (links op de foto), woordvoerder van Wel Jong Niet Hetero en één van de coördinators van het zomerkamp.

De inschrijvingen, die openstonden voor transjongeren vanaf 18 jaar, liepen als een trein. Het leidingsteam staat te popelen om zestien leden voor vijf dagen mee te nemen in de wereld van Hollywood!

Beeld: Wel Jong Net Hetero
Bron: Wel Jong Niet Hetero

%d bloggers liken dit: