VIDEO | Stad Antwerpen kleurt regenboog tegen holebifobie en transfobie

Stad Antwerpen herneemt van 8 juli tot 4 augustus de campagne ‘In Antwerpen kan stralen‘. Een campagne tegen intimidatie van holebi’s en transgenders. 

“De stad wil zo tonen dat ze achter holebi’s en transgenders staat en dat ze gelooft in diversiteit en respect”, zegt schepen voor Marketing en Communicatie Claude Marinower (Open Vld). “Niet door te focussen op wat ons zogezegd onderscheidt, zoals seksuele geaardheid, maar door te bezielen rond wat ons allemaal verbind: het verlangen naar respect, liefde, waardering.”

In het straatbeeld

Dertig gebouwen van de stadsadministratie krijgen een regenboogversie van de Stralende A. De luifel van het Theaterplein kreeg een regenbooglaagje. 1900m² folie zorgen voor een dubbele regenboog als de zon goed ligt.

De regenboogzebrapaden zijn ook herschilderd.

Basket

Bibliotheek Permeke kreeg een regenboogkubus en negen basketbalvelden krijgen borden met een regenboog. De Sint-Andriesplaats, de Veemarkt, het Francis Wellensplein, de Valerius De Sadeleerstraat, het De Coninckplein, het Damplein en het Sint-Jansplein

Regenboogpin

Vanaf 8 juli zijn ook, zolang de voorraad strekt, regenboogpins beschikbaar in stedelijke locaties zoals stadskantoren, bibliotheken en politiecommissariaten. 

Loketmedewerkers mogen ze niet dragen, hoewel de campagne uitgaat van de Stad. Een kronkelredenering die niet voorlopig ontward geraakt

Beeld: Timothy Junes

%d bloggers liken dit: