#AntwerpenStraalt is online luik van campagne tegen holebifobie en transfobie

Vrijdag lanceerde Stad Antwerpen formeel de herneming van de campagne ‘In Antwerpen kan iedereen stralen‘. Met onder andere een regenboogdak van 1900 m², een logoswitch op alle stedelijke digitale kanalen en regenboogpins wil de stad tonen dat ze achter holebi’s en transgenders staat. 

De Stad overtuigde enkele bekende personen om ambassadeur te zijn voor deze campagne. Performer Jaouad Alloul, tv-persoonlijkheid Lesley-Ann Poppe, hockeyspeler Loick Luypaert, comedian William Boeva, Mister Gay Belgium 2019 Matthias De Roover en presentatrice Cath Luyten willen ook deze positieve boodschap mee uitdragen op social media met #AntwerpenStraalt. De stad roept iedereen op om mee te doen en de regenboogpin te dragen als teken van steun.

Online 

Nast bovengenoelde mensen hebben ook styliste Farah El Bastani, blogster Yentl Keuppens, illustratrice Fatinha Ramos en BeroepsBelg Tanguy Ottomer zich geëngageerd.

“De campagne geeft een duidelijk signaal dat de LGBTQI+-gemeenschap een evenwaardige plaats verdient binnen de samenleving”, aldus Alloul.

Tanguy Ottomer: “Antwerpen is doorheen eeuwen altijd een multiculturele stad geweest met een zeer vooruitstrevend karakter waar freedom of speech belangrijker werd met de dag. En freedom of love ook sinds deze eeuw. Zeker in een stad waar massa’s culturen samenleven is tolerantie, vriendschap en liefde de belangrijkste bouwsteen voor onze toekomst.”

“Als Mister Gay Belgium kan ik initiatieven en acties zoals deze alleen maar toejuichen”, zegt Matthias De Roover. ” Het zijn niet onze verschillende die ons scheiden, wel de onmogelijkheid deze te herkennen en te aanvaarden. Laten we verschillen ook toejuichen en niet beperken. Antwerpen moet een stad zijn en blijven waar iedereen 100% zichzelf kan zijn onder de regenboog.”

Tot na Antwerp Pride

De campagne loopt van 8 juli tot en met 4 augustus. De luifel op het Theaterplein, Permeke, de basketbalborden en de stralende A’s aan stedelijke gebouwen blijven tot na Antwerp Pride (11 augustus) hun regenbooglook behouden. Alle info over de campagne staat op www.antwerpenstraalt.be

Beeld: © Lucid voor Stad Antwerpen

%d bloggers liken dit: