Antwerp Pride voorziet ‘Insmeerbar’ met zonnecrème in Pride Village

Antwerp Pride voorziet op zaterdag 10 en zondag 11 augustus een Insmeerbar met zonnecrème in de het Pride Village. Die ligt aan de Gedempte Zuiderdokken, waar de parade eindigt en zowel het Love United Festival als het Antwerp Pride Closing Festival plaatsvinden. 

Festivalgangers zullen er terecht kunnen voor zonnecrème. Als het stralend weer, is dat noodzakelijk.

Smeertips

Even langsgaan bij de Insmeerbar is onvoldoende, zegt dermatoloog dr. Mark Coel. “Je moet steeds smeren voor je je huis verlaat. Zonnecrème heeft inderdaad tijd nodig om in de huid te dringen en zo te beschermen. Dat geldt minder voor fysische filters, die meteen werken.”

“Je moet het insmeren herhalen op de middag en rond 14 uur”, zegt dr. Coel nog.

14 uur is zonnemiddag, omdat België ’s zomers twee uur voor ligt tegenover de stand van de zon. België zou eigenlijk Brits uur (GMT) moeten volgen, maar de Duitsers beslisten daar tijdens de oorlog anders over. 

“Vergeet niet oren en nek in te smeren, en zelfs de schedel bij mensen met veel verstand. Het spreekt voor zich dat je opnieuw moet smeren na het zwemmen of douchen.”

Beeld: ChezBeate, Pixabay

%d bloggers liken dit: