Ikea in Polen onder vuur omwille van pro-LGBT-beleid

Ikea ligt onder vuur in Polen nadat de meubelgigant uit Zweden een werknemer heeft ontslagen die een homofobe reactie had gegeven op een een artikel over de Internationale Dag Tegen Holebifobie en Transfobie (IDAHOT) op 17 mei. 

“LGBT+-inclusie is ieders verantwoordelijkheid. Op 17 mei vieren we de Internationale Dag Tegen Homofobie, Bifobie en Transfobie. En staan we op voor de rechten van lesbiennes, homo’s, transgenders en mensen van alle seksuele geaardheden en genderidentiteiten”, stelde Ikea in mei.

Dat druist in tegen de overtuigingen van werknemer Tomasz K. Hij uitte zijn ongenoegen in meerdere mails. “Ik was geschokt. Ik ben ingehuurd om meubels te verkopen, maar ik ben katholiek en dit zijn niet mijn waarden”, verklaarde K. achteraf op televisie.

K. was ontslagen.

Discriminatie

Dat ontslag is onaanvaardbaar, vindt minister van Justitie Zbigniew Ziobro. Zijn collega Patryk Jaki riep al op tot een boycot. De ministers willen een onderzoek. 

Maar Ikea verdedigt het ontslag. “Ikeas bedrijfscultuur is gebaseerd op de vrijheid van ideeën, tolerantie en respect voor iedere medewerker, maar het bedrijf moet reageren wanneer het risico bestaat dat de waardigheid van andere medewerkers in gevaar komt.”

Kerk

K. krijgt ook de sten van de Poolse katholieke bisschoppen. “Uit het standpunt van de wet en vooral van het fatsoen en gezond verstand, is het onaanvaardbaar om de Ikea-medewerker aan te vallen omdat hij de LGBT-indoctrinatie op de werkplek heeft geweigerd.”

K. gaat zijn ontslag aanvechten.

Beeld: Wikipedia
Bron: Het Laatste Nieuws, Het Nieuwsblad, Belga

Een gedachte over “Ikea in Polen onder vuur omwille van pro-LGBT-beleid

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: