Dresscode blijft van kracht: (voorlopig) geen regenboogpin voor medewerkers Stad Antwerpen

Vrijdag kwam het college van burgemeester en schepenen van Antwerpen bijeen. De kwestie-regenboogpin werd er niet besproken.

Stad Antwerpen start vandaag, 8 juli, formeel de campagne In Antwerpen kan iedereen stralen‘. Daarbij hoort de regenboogpin met Antwerpse A bij. Maar loketmedewerkers mogen die niet dragen. 

2018 vs 2019

In 2018 werd die gedoogd maar dit jaar werd die expliciet geweerd. Die boodschap is uitgestuurd in een interne mail. Schepen van Gelijke Kansen Tom Meeuws (sp.a) ziet dat graag anders. Maar de kwestie is vrijdag niet besproken.

“Sommigen zoeken hier een dubbele boodschap achter”, zegt schepen voor Marketing en Communicatie Claude Marinower (Open Vld) in Gazet van Antwerpen. “Maar het college heeft duidelijk gesteld dat het neutraliteitsprincipe de dresscode aan de loketten blijft. Het beleid is daar niet in gewijzigd.”

200

Sp.a hoopt toch op een verandering van standpunt. “We blijven vragende partij voor duidelijke afspraken over het engagement van de stad voor bepaalde groepen en campagnes”, zegt Joos Van Goethem, woordvoerder van schepen Meeuws, in Het Laatste Nieuws

Marinower sluit verandering van beleid niet uit. “We zullen bekijken welke initiatieven we er kunnen in opnemen. Maar om alles even in het juiste perspectief te zetten: er komen stadsbreed een tweehonderdtal medewerkers in aanmerking om eventueel een regenboogpin te dragen.”

De kwestie werpt alleszins een schaduw op de anders erg kleurrijke campagne

Beeld: Timothy Junes
Bron: Het Laatste Nieuws, Gazet van Antwerpen

%d bloggers liken dit: