VIDEO | Reizigster voorkomt homofobe aanval tijdens Thalys-rit naar Brussel

Virginie heeft een medereiziger tijdens een rit van Parijs naar Brussel met de Thalys behoedt van een homofobe aanval. Ze vertelt wat er gebeurde op Facebook.

Virginie zat op de Thalys op maandag 1 juli rond 21 uur toen ze drie mannen overhoorde. Ze hadden het over een andere reiziger, die Thomas zal blijken te heten. Die was net even opgestaan om te gaan bellen op het platform. 

“Ze beschreven Thomas als een ‘fout van de natuur’, dat ‘ze allemaal moeten uitgeschakeld worden dat ‘ze het ontvangstcomité in Brussel zal weten te waarderen’. Ik zag de ernst van de situatie in en observeerde de mannen aandachtiger.”

Devroye zag hoe de drie kompanen verwittigden in Brussel m dat ontvangstcomité te organiseren.

Actie

De drie willen ook een van hen laen zitten naast Thomas. Daar is een plaats vrij. Devroye aarzelt niet, zij neemt plaats naast Thomas. Wanner Thomas terug naar zijnplaats komt, legt ze hem de de situatie uit. 

Luid genoeg zegt hij dat hij de treinbegeleiders gaat waarschuwen zodat security in Brussel aanwezig is. 

Dat werkt. De drie homofoben pakken hun biezen. In Brussel was de dreiging weg. 

Niemand reageert

Devroye is blij dat het nog goed afliep, maar ze is diep teleurgesteld dat andere reizigers niet reageerden. Ook zei konden de dreigementen hoorden. “Maar niemand deed wat.”

Open brief

Devroye, Thomas en Thalys ondertekenden een open brief met het relaas van de feiten. Die is is integraal te lezen op Facebook. 

Beeld: Timothy Junes
Bron: RTBF, Facebook

%d bloggers liken dit: