Sam Van de Putte kreeg eieren naar zijn hoofd en geen bediening op café tijdens pride in Boedapest

Sam Van de Putte (sp.a), gemeenteraadslid in Aalst, ondervond in Hongarije homofobie aan den lijve toen hij met andere socialistische LGBT’s deelnam aan de pride van Boedapest. Deelnemers werden bekogeld met eieren en horeca-uibaters weigerden ze te bedienen. 

“Parlementsleden en LGBT-activisten vertelden op een aangrijpende manier hoe een land zichzelf kan terug katapulteren in de tijd. De aanvaarding van holebi’s gaat er zienderogen achteruit”, vertelt de politicus in Het Laatste Nieuws.

Politie

Een politiemacht beschermde de pride, maar niet van harte. “Bij het verlaten van de pride botsten we op enkele tegenstanders die ons bedreigden omwille van onze deelname. Ook een parlementslid kreeg verwijten naar het hoofd geslingerd. Een agent weigerde haar zelfs de hand te schudden.”

Niet bediend

Op een terras werden ze niet bediend. Nadien werden ze achtervolgd, uitgescholden en bedreigd. “Een angstaanjagende gebeurtenis en treffend voor wat holebi’s en transgenders in heel wat Oost-Europese landen dagelijks meemaken.”

Beeld: Wikipedia
Bron: Het Laatste Nieuws

2 gedachten over “Sam Van de Putte kreeg eieren naar zijn hoofd en geen bediening op café tijdens pride in Boedapest

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: