Holebihuis Vlaams-Brabant voetbalt tegen OHL World Team

Op zaterdag 13 juli neemt het OHL World Team, een team bestaande uit vluchtelingen en asielzoekers, het in een vriendschappelijke voetbalmatch op tegen een ploeg van Holebihuis Vlaams-Brabant, &of en Lez*go!

Vanaf 10 uur voetballen de ploegen van de verschillende aangesloten verenigingen van Holebihuis Vlaams-Brabant tegen elkaar voor de overwinning. Het winnende holebiteam zal uiteindelijk de slotmatch spelen tegen het OHL World Team om 14.30 uur. 

Dit voetbaltornooi wordt georganiseerd door Holebihuis Vlaams-Brabant, in samenwerking met de Leuvense holebi-jongerenvereniging &of en Lez*go!, de vereniging voor vrouwen tussen de 25 en 40 jaar die (ook) van vrouwen houden.

“Via deze weg wijzen we op het belang van diversiteit binnen onze samenleving én in het voetbal. Met deze vriendschappelijke matches brengen we twee diverse groepen van de samenleving, namelijk holebi’s en vluchtelingen, dichter bij elkaar””, zo stelt Inge Hendrickx van Holebihuis Vlaams-Brabant. 

“Iedereen is welkom om deel te nemen in ploeg, individueel of om te supporteren.

Dit initiatief wil diversiteit in al haar vormen in de kijker plaatsen, en illustreert hoe sport mensen met verschillende achtergronden kan samenbrengen. Hoewel elk team uiteraard goals wil scoren, is ons voornaamste doel om mekaar beter te leren kennen”, vervolgt Hendrickx. 

“Je hoeft heus geen voetbaltalent te zijn om je goed te amuseren.”

KVBV

De Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) is eveneens actief bezig met het integreren van diverse groepen in het voetbal en heeft zelf een aantal campagnes en projecten om diversiteit in het voetbal te promoten. 

Zo was de KBVB partner van het Europese holebi-voetbalproject ‘Heroes of Football‘ waarmee zij holebiseksualiteit in het voetbal bespreekbaar wil maken. 

Dit jaar zet de KBVB samen met Pride in Football, Fuβballfans gegen Homophobie en Football Supporters Europe (FSE) in op een nieuwe partnerschap genaamd ‘OUT!’.

Iedereen op het veld

Daarnaast zet de KBVB samen met Voetbal Vlaanderen, de Pro League, ACFF en Fedasil, in op de integratie van vluchtelingen en asielzoekers via hun integratieproject ‘Iedereen op het veld‘. 

Via deze sociaal duurzame projecten wil de KBVB via het voetbal de waarden respect, fair play, inclusie, gezondheid, duurzaamheid en opvoeding  promoten in onze Belgische samenleving.

“We steunen dit initiatief van Holebihuis Vlaams-Brabant dan ook van ganser harte”, zegt Sassi Hedeli van de KBVB. 

“Deze lokale initiatieven versterken onze eigen werking, en helpen bij het uitdragen van onze missie.”

Beeld: Timothy Junes
Bron: Holebihuis Vlaams-Brabant

%d bloggers liken dit: