Nederland gaat biseksuelen, lesbiennes, panseksuelen, aseksuelen beter beschermen tegen discriminatie

Nederland gaat biseksuelen, lesbische vrouwen, panseksuelen, aseksuelen en anderen die gediscrimineerd worden wegens hun seksuele geaardheid beter wettelijk beschermen. 

Dat blijkt uit een brief van minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties Kajsa Ollongren (D66) aan de Tweede Kamer

COC Nederland is gelukkig met het voorstel. “Dit is goed nieuws voor iedereen die zich niet thuis voelt in het hokje ‘homo’ of ‘hetero'”, aldus COC-voorzitter Astrid Oosenbrug.

Nu staat in de wet dat discriminatie op grond van “hetero- of homoseksuele gerichtheid” verboden is. Minister Ollongren gaat de wet dit najaar wijzigen, naar een verbod op discriminatie wegens “seksuele gerichtheid”.

Veel biseksuelen, lesbische vrouwen, panseksuelen, aseksuelen en anderen herkennen zich niet in “hetero- of homoseksuele gerichtheid”, bijvoorbeeld omdat ze noch homo, noch hetero zijn. 

Bi

Biseksuelen in de COC-achterban dringen aan op de term “seksuele gerichtheid”.

Jongeren identificeren zich steeds vaker als panseksueel; ze definiëren hun seksuele voorkeur op een andere wijze dan “homo” of “hetero”. De term “seksuele gerichtheid” (sexual orientation) is internationaal gebruikelijk.

Veel biseksuelen ervaren in de samenleving een gebrek aan zichtbaarheid. Ook in de anti-discriminatiewetgeving is de groep tot nu toe onzichtbaar. Daarnaast ervaren biseksuelen relatief veel pesten en intimidatie op het werk, terwijl de wet hen daartegen nu niet expliciet beschermt.

Beeld: Wikipedia
Bron: COC Nederland

%d bloggers liken dit: