Pride in Polen aangevallen

In Białystok in Polen heeft de politie 25 mensen gearresteerd die deelnemers aan prideparade aanvielen. Het was de eerste pride in Białystok, dat in het noord-oosten van het land ligt. 800 activisten namen deel aan de pride. 

Maar de parade werd aangevallen door voetbalhooligans en extreemrechtse groepen. Ze vielen de betogers aan met stenen en vuurwerk. De politie moest traangas inzetten. 

Een grote groep nationalistische voetbalfans en leden van extreem rechtse groeperingen gooiden met stenen en vuurwerk en vielen deelnemers aan. De politie greep in met traangas.

Bescherming

“Iedereen die de wet overtreedt, moet weten dat hij daarvoor verantwoordelijk kan worden gehouden”, reageerde minister van Binnenlandse Zaken Joachim Stanisław Brudziński (PiS). “Het is de taak van de politie om burgers te beschermen, ongeacht hun opvattingen.”

Brudziński maakt deel uit van de partij Recht en Rechtvaardigheid (PiS), die al sinds 2015 aan de macht is. De etisch conservatieve PiS heeft zijn wortels in jet woiwodschap Podlachië, aar Białystok gelegen is.

Beeld: Wikipedia
Bron: NOS

%d bloggers liken dit: