LGBT-asielzoekers maken meer kans in Duitsland wanneer ze zich flamboyant gedragen

Ook wanneer ze een sterk dossier hebben met veel bewijzen, maken moslim-LGBT-vluchtelingen in Duitsland meer kans op een succesvolle asielaanvraag wanneer ze zich flamboyant en extravert, zeg maar cliché holebi of transgender, gedragen. 

Asielzoekers maken ook meer kans wanneer ze aantonen dat ze naar holebihoreca gingen un hun land van herkomst, lid waren van LGBT-organisaties en deelnamen aan pride-evenementen. 

Dr. Mengia Tschalaer van de Universiteit van Scheffield publiceerde ‘Between queer liberalisms and Muslim masculinities: LGBTQI+ Muslim asylum assessment in Germany‘ in het tijdschrift Ethnic and Racial Studies

Kansen

Tschalaer vond ook dat asielzoekers meer kans maken als hun holebiseksuele geaardheid ‘onomkeerbaar’ is. Mannen van de middenklasse (in land van oorsprong) of hogere klasse maken ook meer kans op een succesvolle procedure. 

Asielzoekers krijgen ook vragen over hun seksbeleving. Getrouwd zijn met iemand van het ander geslacht is een minpunt. Duitsland progressief noemen en het land van herkomst achterlijk noemen is een pluspunt. 

Vrouwen maken minder kans

98% van de vrouwen uit Sub-Saharaans Afrika (Zwart-Afrika) worden geweigerd, aldus dr. Tschalaer.

Een vrouw uit Tunesië kreeg de vraag even te wandelen om haar genderexprresie te illustreren. Een niet-binaire persoon werd geweigerd omdat die een jurk droeg en dat was niet ‘geloofwaardig’.

Volgens de Verenigde Naties hebben tussen 2015 en 2018 1,6 miljoen mensen een asielaanvraag ingediend in Duitsland. 

Naar schatting zijn er daarvan 60.000 holebi, transgender en/of queer. Die komen vooral uit Syrië, Irak, Afghanistan, Jemen, Soedan, Oeganda en Algerije

Beeld: Wikipedia
Bron: Gay Star News

%d bloggers liken dit: