Account @PedoPride2019 geschorst, geweerd uit Pride Amsterdam

Zaterdag was er onrust tijdens de pridewalk van Pride Amsterdam omdat iemand kaartjes met #PedoPride flyerde. Mensen reageerden geschokt. Maar het is niet de eerste keer dat de georganiseerde LGBT-beweging en pleitbezorgers van pedofilie met elkaar in contact komen.

Flyers van de pedofielenorganisatie Kinderbevrijdingsfront zijn zaterdag in beslag genomen in het Vondelpark bij de pride in Amsterdam. De man die de flyers uitdeelde wil naar eigen zeggen de rechten van pedofielen bevorderen. Bij omstanders leidde de inhoud van de flyers tot heftige reacties. De man is niet aangehouden.

@PedoPride2019

Niet alleen het publiek, ook het gemeentebestuur en de Stichting Amsterdam Gay Pride willen niets weten van de beweging. Vorige week was de flyeractie aangekondigd, maar geweigerd.

“Kinderen en jongeren, en degene die hen lief hebben: Nepiofielen, pedofielen, hebefielen en efebofielen, dienen onderdeel te zijn van Pride en welkom te zijn binnen de gemeenschap. Dit jaar zijn wij aanwezig bij @amsterdampride #PedoPride #PedoPride2019 #Kinderbevrijdingsfront”, klonk het op @PedoPride2019 op Twitter.

De account is inmiddels geschorst.

Geschiedenis

Het artikel ‘Toen je nog met papa in bad kon‘ van 20 mei 2017 in De Morgen geeft context over de pedofiliebeweging. 

“In de jaren 1950 scheidde een kleine factie zich af van de toen nog prille Nederlandse homobeweging. Zij wilden pedofilie als een seksuele geaardheid, zoals homoseksualiteit, op de kaart zetten. Zij begonnen te schrijven over de bijzonderheden van pedofilie (in hun geval: de liefde voor jongens) en de lange geschiedenis van pedofiel gedrag. Ze verwezen graag naar het oude Griekenland, waar seksuele handelingen met een volwassen man deel van de opvoeding geweest zouden zijn”, vertelde Noëmi Willemen van de Université Catholique de Louvain (UCL) in De Morgen in 2017.

Snoepjes

In de jaren 1970 kreeg de pedofiliebeweging, surfend op de golf van seksuele bevrijding en en een ontluikende LGBT-beweging, meer zichtbaarheid. 

In Nederland was er zelfs de musical ‘Snoepjes‘, waarin een jonge cast zong over kinderlokkers. In 1979 kwam de musical bijna, maar niet niet, naar België

Zaterdag kwam die weer even in de openbaarheid. 

Beeld: Wikipedia
Bron: NOS, Fakka, De Morgen

%d bloggers liken dit: