Maatschappelijke werkers vervolgd omdat ze holebigezin met kinderen niet uiteen haalden

Het parket in Moskou vervolgt maatschappelijke werkers omdat ze een holebigezin met kinderen niet uiteen haalden.

Een holebikoppel met kinderen van 12 en 14 jaar zijn Rusland ontvlucht nadat ze in het vizier werden genomen door de overheid. De mannen trouwden elf jaar geleden in Denemarken en adopteerden de kinderen negen en zeven jaar geleden.

Ziekenhuis

Hun jongste zoon moest naar het ziekenhuis voor een blindedarmontsteking (appendicitis). De arts vroeg naar de moeder en hij kreeg te horen dat er twee vaders zijn. 

Het ziekenhuis stuurde een brief naar het parket omdat ze kindermishandeling vermoedden. De mishandeling? De kinderen groeien op in een niet-traditioneel gezin. 

Op gesprek

De onderzoeksrechter nodigde de adoptievader uit voor “een gesprek”. De dag erop is het gezin gevlucht naar het buitenland. 

De vaders vreesden dat de kinderen zouden worden weggenomen.

UPDATE: Volgens Gay Star News zijn de jongens weggehaald bij de vaders. Human Rights Watch zegt daar niets over.

Maar de dienst kinderbescherming van Moskou had geen klachten ontvangen en had zelfs een positief advies verleend wat betreft voogdij. 

Nalatigheid

De dossierbeheerders zijn nu aangeklaagd voor nalatigheid. Daarvoor riskeren ze drie maanden cel.

De maatschappelijke werkers hadden moeten ingrijpen, luidt de aanklacht. De kinderen waren onderhevig aan homopropaganda. Dat is verboden sinds 2013. De sociale assistenten waren nochtans op de hoogte van de gezinssituatie.

De woning van het gezin is doorzocht, net als de woningen van andere familieleden. 

Advocaat van het gezin Maksim Olenitsjev verklaarde dat het niet duidelijk is wat de aanklacht tegen de vaders luidt. Maar de vervolging van de maatschappelijke werkers moet dienen als waarschuwing voor anderen.

Beeld: Wikipedia
Bron: Erasing 76 Crimes

%d bloggers liken dit: