Zwolle Pride 2019 van 29 tot 31 augustus krijgt ‘burgaymeester’

Zwolle Pride 2019 in de provincie Overijssel vindt plaats van 20 tot 31 augustus. Naast een Canal Parade komt de pride met een nieuwigheid: een burgaymeester

Met het vertrek van de huidige burgemeester Henk-Jan Meijer in het vizier en de aankomende installatie van de nieuwe burgemeester Peter Snijders, komen wij met een uiterst bijzondere en innovatieve oplossing om de transitie op het gemeentehuis van Zwolle soepel te laten verlopen, namelijk: de ‘burGAYmeester‘!”, aldus Zwolle Pride.  

“Een functie die naast het verwelkomen van de pride bezoekers meer inhoud dan alleen maar lintjes knippen.”

Gina Maria

De eer valt cultuuronderneemster Gina Maria (49) te beurt. “Wow, wat een eer dat ik de eerste burgaymeester van het land mag zijn. Zelf ben ik opgevoed dat iedereen gelijk is en je open moet staan voor ieder zijn gevoel en mening. Mijn hart ligt in Zwolle, ik ben hier geboren en getogen en hou van de stad en al haar inwoners.”

Burgemeester

In Nederland is een burgemeester geen verkozen politicus of politica, maar iemand benoemd door de Kroon (= de regering). De burgemeester draagt bij onze noorderburen geen lint maar een ambtsketting.

De burgemeester is benoemd voor zes jaar. Een eerdere link met de gemeente is niet noodzakelijk.

Beeld: Wikipedia
Bron: Zwolle Pride

%d bloggers liken dit: