Amnesty International houdt petitie voor vervolgde LGBT-activiste met regenboog-Maria-beeld in Polen

Amnesty International houdt een petitie voor de vervolgde LGBT-activiste Elżbieta Podleśna in Polen. Ze werd gearresteerd omdat ze op een poster een Maria-beeld combineerde met de regenboogvlag

“Elżbieta Podleśna is een vastberaden activiste en mensenrechtenverdedigster in Polen. Al jaren komt ze op tegen haat en discriminatie en vecht ze voor rechtvaardigheid en gelijkheid in Polen”, argumenteert Amnesty.

Op 6 mei viel de politie in alle vroegte binnen in het huis van Podleśna. Ze kwam net terug van een Amnesty-bezoek aan België en Nederland. De politie beweerde dat ze posters vonden van Maria met de LGBT-regenboogvlag. 

Ze arresteerden Podleśna, hielden haar verschillende uren vast en namen haar laptop, mobiele telefoon en geheugenkaarten in beslag. Ze verdenken haar van “beledigen van religieuze overtuigingen”.

In de cel?

“Het mag geen misdrijf zijn om deze posters te hebben, te maken of te verspreiden. Iedereen mag zich uitdrukken – dat recht hebben we allemaal dankzij het recht op vrijheid van meningsuiting.” 

Maar nu hangt Podleśna tot twee jaar cel boven het hoofd als ze schuldig wordt bevonden voor deze absurde aanklacht. Er zijn verschillende juridische procedures tegen haar hangende. 

“Dit is nog maar eens een voorbeeld van de constante intimidatie waarmee ze te maken krijgt omwille van haar vreedzaam activisme. Elżbieta geeft niet toe aan deze intimidatie en zal niet zwijgen. Wij ook niet.”

Naar de petitie.

Beeld: Wikipedia

Een gedachte over “Amnesty International houdt petitie voor vervolgde LGBT-activiste met regenboog-Maria-beeld in Polen

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: