Korpschef Serge Muyters hangt regenboogvlag uit aan politiehoofdkwartier Oudaan

Hoofdcommissaris van politie Serge Muyters heeft maandag aan het politiekantoor aan de Oudaan in Antwerpen de regenboogvlag uitgehangen. Politiezone Antwerpen hangt al enkele jaren de regenboogvlag uit voor Antwerp Pride.

Politiediensten die meedoen aan pride-evenementen zijn geen evidentie. Zij waren immers in het verleden vaak een onderdrukkende factor. 

In Antwerp Pride Magazine erkent diensthoofd diversiteit hoofdinspecteur Kristof De Busser de gevoeligheden. “De jaren 60 en 70 waren turbulente jaren voor de LGBT+-gemeenschap. Ook in België, waar de rijkswacht in deze periode registraties deed op homo-ontmoetingsplaatsen. Ook voor onze eigen LGBT-medewerkers waren het geen prettige tijden. Een LGBT-medewerker kon makkelijk ontzet worden uit het politieambt.”

“Ondertussen ligt deze periode ver achter ons en is er van deze controles geen spoor meer terug te vinden in onze informaticasystemen, laat staan dat er nog dergelijke richtlijnen bestaan”, aldus De Busser.

In 2001 is Politiezone Antwerpen zijn band met de LGBT+-gemeenschap beginnen opbouwen. “In 2006 heeft ons diversiteitsbeleid rond LGBT+ een impuls gekregen met onder meer de deelname aan grote evenementen. Hieruit is onze huidige rol binnen Antwerp Pride gegroeid. Het is een maatschappelijk signaal dat we geven, en we zijn dankbaar dat de LGBT+gemeenschap Politiezone Antwerpen omarmt en ons een plek geeft binnen hun feestelijkheden.”

Beeld: Timothy Junes

Een gedachte over “Korpschef Serge Muyters hangt regenboogvlag uit aan politiehoofdkwartier Oudaan

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: