61 delegaties in Antwerp Pride-parade langs een nieuwe route

Eenenzestig delegaties waaronder veertig gemotoriseerde voertuigen zullen zaterdag meegaan in de Antwerp Pride-parade, die zoals eerder aangekondigd een nieuwe route kent

Dit jaar trekt de parade van noord naar zuid. 

Zaterdag 10 augustus wordt er op het Sint-Jansplein verzameld vanaf 12.00 uur waar er gezorgd zal worden voor een feestelijke sfeer.

Om 13.10 uur zullen de Antwerpse schepen voor Sociale Zaken en Gelijke Kansen Tom Meeuws (sp.a) en Antwerp Pride-voorzitter Bart Abeel de parade officieel openen met een korte speech.

Parcours

Vanaf 13.30 uur mag de Paardenmarkt betreden worden en mogen de deelnemers hun wagens of hun plek opzoeken. Dit geldt ook voor de pers.

Om 14.00 uur vertrekt de parade. De grote regenboogvlag zal klaarliggen aan de Hessenbrug. Wie de vlag (een stukje) wil meedragen tijdens het parcours is uiteraard van harte welkom.

Na de Hessenbrug slaat de parade linksaf op de Oude Leeuwenrui en Brouwersvliet en gaat zo naar de Scheldekaaien.

De route loopt de Scheldekaaien af, Van Meterenkaai, Orteliuskaai, Jordaenskaai, Ernest Van Dijckkaai, Plantinkaai, Sint-Michielskaai, Scheldestraat en dan de Waalsekaai

Zo komt de gehele parade tot stilstand langs het grote Love United Festival op de Gedempte Zuiderdokken, waar het feest helemaal zal losbarsten.

Gespreid

Langs het hele parcours is er voldoende plaats om de parade te bekijken.

We vragen de bezoekers om grote tassen en rugzakken thuis te laten en gebruik te maken van het openbaar vervoer of de fiets.

Beeld: Dennis De Roover

Een gedachte over “61 delegaties in Antwerp Pride-parade langs een nieuwe route

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: