N-VA op Antwerp Pride: “Jezelf kunnen zijn in alle vrijheid en veiligheid”

N-VA neemt deel aan Antwerp Pride met gocarts. “Als grootste politieke familie in Antwerpen mag onze deelname niet onopgemerkt voorbijgaan”, klinkt het bij N-VA. 

“De N-VA verdedigt het recht van iedereen om verliefd te worden. Je kiest immers niet op wie je valt. Je hoeft zelf geen lesbienne of homo te zijn om te tonen dat je bezorgd bent over de rechten en het welzijn van holebi’s. Ook onze burgemeester en onze schepenen delen die bezorgdheid en ondersteunen de Antwerp Pride.”

“Wij nemen deel aan de pride om aan iedereen te tonen dat wij de basisboodschap van de pride ondersteunen”, vult dr. Kevin Vereecken, penningmeester van N-VA Antwerpen, aan.  

“Voor N-VA moet iedereen verliefd kunnen worden en die liefde volwaardig vorm kunnen geven. We willen mee onze dankbaarheid tonen voor de pioniers die vijftig jaar geleden resoluut opkwamen voor het recht om als lesbienne of homo te mogen leven”, zegt hij aan Be Out.  

“Om die reden zal Zuhal Demir bij het begin van het parlementair werkjaar een wetsvoorstel indienen dat conversietherapie, ook bekend als homogenezing, wettelijk zal verbieden.”

Burgemeester Bart De Wever is meestal met vakantie in augustus. Maar met regeringen te vormen kan hij misschien dit jaar wel tijd maken voor Antwerp Pride…

Beeld: Wikipedia, Timothy Junes 

%d bloggers liken dit: