Groen met ‘Many Colors, One Future’ naar Antwerp Pride

Ook de partij Groen neemt deel aan Antwerp Pride zaterdag. Thema is ‘Many Colors, One Future‘.

“Groen heeft de rechten van holebi’s, transgenders en interseksepersonen altijd al verdedigd”, zegt dr. Christophe Van Berckelaer, trekker van de Roze Groenen, aan Be Out. “In het parlement, maar ook op straat willen we tonen dat iedereen zichzelf moet kunnen zijn. Daarom zijn we ieder jaar massaal aanwezig op de Antwerp Pride.” 

“Dit jaar kozen we het thema ‘Many Colors, One Future‘ omdat we voluit kiezen voor het bouwen van bruggen en het samenbrengen van mensen. Want we delen meer dan je denkt”; aldus Van Berckelaer.  

Het kruispuntdenken of intersectionaliteit staat vandaag centraal in het denken rond identiteit, diversiteit en minderheden. “We hebben allemaal verschillende identiteitsaspecten en kunnen dus ook met meervoudige discriminatie te maken krijgen. Daarom is specifieke aandacht voor meervoudige kwetsbaarheid (gender, scholingsgraad, singles, kansarmoede, migratie-achtergrond, mensen met een beperking …) zo belangrijk.”

Strijden tegen -ismen en -fobieën

“De strijd tegen holebi- en transfobie gaat dus hand in hand met de strijd tegen seksisme, racisme en andere vormen van uitsluiting. In plaats van te polariseren zetten wij bij Groen in op wat echt werkt: ontmoeting en verbinding”, zegt Van Berckelaer. 

“Wij willen niet enkel het welbevinden en de acceptatie van LGBTI+ verbeteren. Door bijvoorbeeld meer aandacht te hebben voor psychologisch welzijn en het erkennen van diversiteit in het onderwijs willen we iedereen vooruithelpen.” 

“Vijftig jaar na de Stonewall Inn-rellen stappen wij mee omdat iedereen recht heeft op een veilige omgeving, van de klas tot de straat. Omdat we samen bouwen aan een toekomst waar je echt gelijke kansen krijgt en altijd en overal jezelf kan zijn.”

Beeld: Mabel Amber, Pixabay

%d bloggers liken dit: