Steve Herman (Vlaams Belang) noemt Pride walgelijk

Steve Herman, gemeenteraadslid voor Vlaams Belang in Aalst, noemt prides “walgelijk”. 

“Iedereen is wat hij is. Maar aan deze walgelijke wantoestanden (waar ook Aalsterse sp.a-gemeenteraadsleden aan deelnemen) moeten gestopt worden. Nog andere beelden plaats ik bewust niet, omdat Facebook me zou kunnen blokkeren”, Herman woensdag op Facebook. De foto is genomen op Pride in London op 6 juli.

Hij noemt Sam Van de Putte (sp.a) niet bij naam. Maar Van de Putte is al jaren uit de kast en is geëngageerd in de LGBT-beweging. Onlangs nog ging hij naar de pride in Boedapest in Hongarije.  

Herman kan intussen niets meer posten op Facebook. “Ik begrijp niet wat ik verkeerd heb gezegd. Ik blijf bij mijn standpunt: ik heb niets tegen om het even wie en heb homo’s onder mijn vrienden. Zij keuren deze platvloerse parades evenzeer af. Het is een kaakslag voor de deftige holebigemeenschap. Privé doen ze wat ze willen, niets op tegen. Dat ze zich vermaken in hun darkrooms, ik heb er niks op tegen. In het openbaar, waar kinderen bijstaan, dat kan ik niet goedkeuren. Dat mag van mij inderdaad afgeschaft worden”, zegt Herman in Het Laatste Nieuws

“Er zijn grenzen aan het openlijk tentoongespreide ‘onfatsoen’ en wees gerust: ik ben niet preuts.”

Beeld: Inproperstyle, Pixabay
Bron: Het Laatste Nieuws

%d bloggers liken dit: