PVDA voert regenboogpin-prikactie tijdens Antwerp Pride-parade

Ook PVDA stapt mee op in de Antwerp Pride-parade zaterdag. “Nu al staat vast dat we van de Antwerp Pride van 2019 terug een strijdeditie moeten maken”, zegt Ben Van Duppen, woordvoerder van Mix, de PVDA-werking rond holebi’s en transgenders.

“Een echte betoging om op te komen voor gelijke rechten voor iedereen. Voor erkenning van de diversiteit van alle mensen die hier wonen. Voor een actief beleid tegen discriminatie op lange termijn dat verder gaat dan een kortstondige marketingstrategie.”

Prikactie

Op de parade zal de Antwerpse PVDA een prikactie voeren tegen het verbod van het stadsbestuur aan haar loketpersoneel om de regenboogpin te dragen. “Terwijl de hele stad bruist van de diversiteit, zou een speldje op de revers van onze ambtenaren nu opeens de neutraliteit van de dienstverlening in het gedrang brengen? Begrijpe wie kan”, stelt Van Duppen.

Loket

Leden van de PVDA zullen tijdens de parade aan de deelnemers en toeschouwers vragen om een regenboogpin op te prikken en een foto te laten nemen voor de achtergrond van een stadsloket. 

“Op deze manier willen we de verkrampte houding waarmee dit stadsbestuur met diversiteit omgaat aan de kaak stellen en willen we de stadsmedewerkers ondersteunen die graag een pin willen dragen”, besluit Van Duppen.

Beeld: FixiPixi_deluxe, Pixabay

Een gedachte over “PVDA voert regenboogpin-prikactie tijdens Antwerp Pride-parade

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: