Mister Gay Belgium Matthias De Roover lanceert ‘Pass The Message’-campagne tijdens Pride Games Antwerp Pride

Tijdens zijn periode als Mister Gay Belgium-finalist zette Matthias De Roover (26) zich als actief voetballer in om de coming-out in de sportwereld te vergemakkelijken, door zichtbaarheid te creëren in de verschillende sporttakken. 

Als Mister Gay Belgium wil hij deze problematiek blijven aankaarten en lanceerde daarom vrijdagavond tijdens de Pride Games van Antwerp Pride, een stickeractie: ‘Pass The Message‘, geef de boodschap van diversiteit door. 

“Iedereen moet overal zichzelf kunnen zijn, maar zeker ook in de sport, zo kan het talent van de spelers pas tot volledige ontplooiing komen”, zegt De Roover. 

Tijdens het Antwerp Pride- weekend zal De Roover deze stickers blijven verspreiden en doet aan iedereen een warme oproep om samen met hem ‘het schild van diversiteit’ te dragen.

“Deze actie is nog maar het begin”, zegt De Roover. “Ik zat de laatste weken samen met de Belgische ProLeague en Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB). Het is mijn missie om sport, maar vooral het voetbal inclusiever te maken.”

Beeld: Mister Gay Belgium

2 gedachten over “Mister Gay Belgium Matthias De Roover lanceert ‘Pass The Message’-campagne tijdens Pride Games Antwerp Pride

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: