VIDEO | Voorzitter Bart Abeel looft diversiteit aan vrijwilligers voor hun inzet voor Antwerp Pride

Tijdens de openingsreceptie van Antwerp Pride 2019 heeft voorzitter Bart Abeel de vele vrijwilligers geprezen voor hun inzet. 

Abeel begint zijn dankbetuiging met een verwijzing naar het commentaarstuk van prof. dr. Jonas Roelens van de Universiteit Gent in De Standaard. Roelens, co-auteur van ‘Verzwegen verlangen. Een geschiedenis van homoseksualiteit in België‘, wijst erop dat de Stonewall Inn-rellen niet dé start van de LGBT-beweging. 

“In het verleden groeiden kleinschalige initiatieven tegen homofobie organisch en op lokaal niveau. Soms evolueerden ze tot grotere bewegingen, soms ook niet. Hoewel die initiatieven en gebeurtenissen lang niet in dezelfde mate tot het collectieve geheugen zijn gaan behoren, hebben ze wel allemaal hun stempel op de geschiedenis gedrukt. Dat kan een hoopvolle boodschap zijn aan de vele prides die het activisme – terecht – opnieuw op de agenda plaatsen: the next big thing will be a lot of small things“, schrijft Roelens.

Abeel erkent dat. Hij wil daarom ook activisten hier in België een eerbetoon geven. 

Vrijwilligers

Abeel dankt de vele vrijwilligers van nu. “We hebben intussen meer dan dertig nationaliteiten bij onze vrijwilligers.”, zegt de praeses. Hij gelooft dat Antwerp Pride en Antwerpen hen gastvrij ontvangt en hen dat Antwerp Pride voor mensen die uit een land komen waar ze niet kunnen zijn wie ze zijn een stuk zingeving biedt.

Anne Ceupens ontving van Abeel een boeket bloemen. Ze ontving ze in naam van alle vrijwilligers.

Café Strange

Ook Armand Everaert (86) van Café Strange werd gelauwerd. De Strange is de langstlopende homobar in Antwerpen.

Beeld: Timothy Junes

2 gedachten over “VIDEO | Voorzitter Bart Abeel looft diversiteit aan vrijwilligers voor hun inzet voor Antwerp Pride

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: