VREAK brengt in 2019-2020 ‘Jong gedaan, oud geleerd’, ‘Ware liefde’ en ‘Bloed, zweet en tranen’

Theater VREAK brengt in het seizoen 2019-2020 de producties ‘Jong gedaan, oud geleerd‘, ‘Ware liefde‘ en ‘Bloed, zweet en tranen‘.

‘Jong gedaan, oud geleerd’ is in november en december te zien in de Zwarte Zaal van het Fakkeltheater in Antwerpen.

 JONG GEDAAN, OUD GELEERD

Auteur: Stefan Van Haarlem

Regie: Dirk Belloy

Cast: Roel Bleeckx, Stefan Van Haarlem, Dirk Belloy, Brigitte Van Ooteghem, Mathias Daneels, Bram Jacobs en Joeri Wouters

Het zal je maar overkomen, je bent in de herfst van je leven, soms voelt het zelfs al aan alsof de winter voor de deur staat, komt er een groen blaadje aangewaaid…! Hoe pak je dat aan?

Hou je het maar geheim? Kan dit wel? Wat gaat iedereen daarvan zeggen? Een relatie met iemand die wel je zoon zou kunnen zijn? Je hart volgen? Allemaal gedachten die door het hoofd van David spoken.

Het wordt al helemaal niet gemakkelijk als alle flamboyante vrienden, ongezouten familieleden en aanverwanten ook nog eens hun zegje komen doen op Davids ‘zoveelste’ verjaardagsfeest.

Komt het tot grote confrontaties tussen de verschillende generaties? Is leeftijd een issue?

JONG GEDAAN, OUD GELEERD neemt je op humorvolle wijze mee naar de scherpe tongen en rakende commentaren, die de ‘gay’ wereld een beetje eigen is…

Kom kennis maken met dit zootje ongeregeld, in deze uit het leven geplukte no-nonsense ‘sitcom’…

‘Ware liefde’ is in januari 2020 te zien in de Kleine Fakkel in Antwerpen.

 WARE LIEFDE

Auteur: Jennifer Rogers

Regie: Lieve Gebruers

Met: Elin Dahlgren, Karien Van Remoortel, Kylie Janssens, Céline Rosseel en Marian van Vliet

Suzan en Nikki wonen al ruim een jaar samen. Hun liefde voor elkaar wordt op de proef gesteld als Kris en Maggie op bezoek komen. 

Kris is de ex-geliefde van Nikki en heeft nog steeds gevoelens voor haar. Maggie is een notoire vrouwenverslindster die de tel is kwijt geraakt. Als Kris en Maggie -die elkaars bloed wel kunnen drinken- zich dan ook nog anders voordoen dan ze zijn, is de verwarring compleet.

Ondertussen is bovenbuurvrouw Caroline ervan overtuigd dat de machtsstrijd tussen de verschillende seksen een typische hetero-kwestie is.

Zij komt dan ook geregeld bij Suzan en Nikki klagen over de manier waarop haar man haar behandelt.

Uiteindelijk blijkt de praktijk toch anders te zijn dan de theorie. Onzekerheid, jaloezie, verlatingsangst en het verlangen om lief te hebben is een universeel gegeven. 

Zullen de vrouwen hun Ware Liefde vinden?

Auteur Jennifer Rogers is gefascineerd door relaties. Haar toneelstukken zijn grappig, licht venijnig en soms wat absurdistisch, maar altijd liefdevol voor haar personages.

De opvoering “Ware Liefde (True Love)” mag gegeven worden met speciale toestemming van het I.B.V.A. Holland bv te Alkmaar (NL).

‘Bloed, zweet en tranen’ is in april 2020 te zien in Theater Het Klokhuis in Antwerpen.

Bloed, zweet en tranen

April 2020 in Theater Het Klokhuis

Oud-wielrenner Marcel De Sutter stoomt zijn zoon Frank klaar voor het in aantocht zijnde wielerkampioenschap van België voor beloften. Een titel die hemzelf, naar eigen zeggen, dertig jaar geleden werd ontnomen. Een titel die hem deze keer – daar is hij rotsvast van overtuigd – dankzij Frank niet meer zal ontsnappen. Alle middelen hiervoor zijn goed, en Frank wordt dan ook dag in dag uit door zijn vader op een haast stoïcijnse manier klaargestoomd. Sociale contacten, en dan vooral met meisjes, moeten hierbij zoveel mogelijk vermeden worden, want “koers is iets voor mannen, voor echte mannen, en daar is geen flauwe vrouwentruut bij nodig!”, aldus Marcel. Als Frank dan uiteindelijk toch, vlak voor het grote kampioenschap, met zijn grote liefde voor de dag komt, slaan ten huize De Sutter alle stoppen door…  

Cast: Wietse Belloy, Henri Langeraert, Marc Vlyminck, Lieve Gebruers, Koen Strackx en An Morbée. 

Beeld: VREAK

Een gedachte over “VREAK brengt in 2019-2020 ‘Jong gedaan, oud geleerd’, ‘Ware liefde’ en ‘Bloed, zweet en tranen’

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: