Voetbalreporter Nicky Bandini doet haar coming-out als transvrouw

Voetbalreporter Nicky Bandini (36) heeft haar coming-out gedaan als transgender. Bandini werkt voor de Britse televisie en is gespecialiseerd in het Italiaans voetbal.

“Dit is, denk ik, een coming-outvideo. Mijn naam is Nicky Bandini. Jullie kennen me wellicht als Paolo Bandini. Want onder die naam werk ik al dertien jaar als journalist. Ik ben transgender. Ik ben er privé zopas voor uitgekomen. Nu doe ik het ook publiekelijk als journalist”, vertelt ze in een video op Twitter.

“Wat mijn werk betreft, verandert er niets: ik zal het Italiaans en Europees voetbal blijven verslaan, zoals in het verleden. Ik gebruik deze video om over de ongemakkelijkheid heen te geraken die er zal zijn, omdat ik er anders uitzie en anders klink. Maar voor de rest is alles hetzelfde.”

Bo Van Spilbeeck

Bo Van Spilbeeck (VTM) kwam vorig jaar uit de kast als trans. Ze gaf Bandini een duim omhoog. “Welkom aan mijn nieuwe zuster, Nicky Bandini.”

En nu?

Bandini zegt in The Guardian, een van haar werkgevers, dat ze voorzichtig is. “Mijn coming-out op het werk was meer dan een sprong in het diepe. Sportjournalistiek is niet altijd een gastvrije plek voor wie niet hetero is.”

Beeld: Timothy Junes
Bron: De Standaard

%d bloggers liken dit: