VIDEO | ‘De weg naar mezelf’ van Nora Monsecour uit

Het boek ‘De weg naar mezelf‘ van Nora Monsecour is uit bij Uitgeverij Lannoo. Monsecour is de insoiratiebron van de film ‘Girl‘. 

De weg naar mezelf
Danseres, transgender én vrouw
Nora Monsecour
Anke Michiels

Een unieke inkijk in het leven van een meisje dat in het lichaam van een jongen is geboren.

“Transgender zijn zou in de samenleving van vandaag geen issue mogen zijn, maar dat is het jammer genoeg nog altijd wél. Ik hoop dat dit boek een debat kan opstarten en jonge meisjes en jongens zoals ik kan tonen dat we mogen dromen, doelen stellen en ambitie hebben.”

Nora wordt geboren als Aaron. Al van kindsaf aan voelt ze dat ze niet in het juiste lichaam geboren is. Maar om de weg naar zichzelf te vinden moet ze heel wat obstakels overwinnen: zowel in de maatschappij als in zichzelf. Dit is haar eerlijke en ontroerende verhaal.

De weg naar mezelf
Monsecour, Anke Michiels
Uitgeverij Lannoo
ISBN-nummer: 9789401461047

Beeld: Free-Photos, Pixabay

%d bloggers liken dit: