Catcher Kjell Willaert uit Handzame doet coming-out

Kjell Willaert (22) uit Handzame bij Kortemark in West-Vlaanderen heeft zijn coming-out gedaan. Onder de pseudoniem Colin Williams is hij catcher en CWA Junior Division Champion.

Willaert was al actief in de catch – worstelen met hoog showgehalte – toen hij zijn coming-out deed en daarbij vertelde dat hij een vriend heeft.

“Het is zeer goed onthaald, iedereen heeft er respect voor”, vertelt hij in de Krant van West-Vlaanderen. “Ook wanneer mijn vriend meekomt, wordt hij perfect aanvaard. Je zou denken dat er in zo’n wereld op neergekeken wordt, maar dat is helemaal niet zo. Ik denk dat dat eigen is aan de sport, want iedereen speelt een personage en speelt wie hij of zij wil zijn. Dat vertaalt zich in gelijkheid voor iedereen.”

Ook het personage Colin Williams is out. Colin is er voor uitgekomen sinds Sam en ik een relatie hebben. Ik heb getwijfeld, maar eigenlijk ging het heel spontaan. Tijdens de eerste wedstrijd waar Sam naar kwam kijken, heb ik er de hele tijd over nagedacht. Toen ik de wedstrijd won, heb ik gewoon beslist om met hem te vieren en hem een kus te geven. Tegenstanders gebruiken het alvast niet tegen me en ik zie dat ook niet snel gebeuren. Dat zou heel persoonlijk zijn en er zijn toch grenzen.”

Beeld: Timothy Junes
Bron: Krant van West-Vlaanderen

%d bloggers liken dit: