Odisee Hogeschool exposeert ‘Één in diversiteit – Zo zijn wij!’ van Regenboogambassadeurs en Jill Bertels

De fototentoonstelling ‘Één in diversiteit – Zo zijn wij!‘ door Jill Bertels toont in tien portretten hoe divers de LGBTQI-gemeenschap is. De expositie is een initiatief van de Regenboogambassadeurs en tot 2 oktober te zien in de Odisee-campus in Schaarbeek in Brussel

“Wat we vaak vergeten is dat coming-out geen eenmalige gebeurtenis is”, vertelt Johanna Pas, auteur en beheerder van boekhandel Kartonnen Dozen, in de inleiding van de brochure bij de tentoonstelling. 

“Telkens komen andere situaties waarin we steeds opnieuw moeten vertellen dat we afwijken van de norm: een andere job, de nieuwe buren, een groepsreis,… Hoe graag we het ook zouden willen, uit de kast komen is een werk van lange adem, zolang de samenleving het niet vanzelfsprekend vindt dat er ook andere mogelijkheden zijn dan mannetje/vrouwtje, zowel in relaties als in genders.”

Tien portretten

Deze tentoonstelling toont hoe divers de LGBTQI-gemeenschap is.

Bea en Maggy bijvoorbeeld, die al van kindsbeen af wisten dat ze anders waren, maar pas na een lang leven conform de heteronormen, durfden kiezen voor de liefde, voor elkaar. Of Paul en Roger, beiden zeer actief in de LGBTQI-beweging, en met bijna een generatie tussen hen. En Aaron, die na een lange zoektocht besloten heeft dat moeten kiezen tussen m of v, verwarrend en beperkend is. 

“Moeten zwijgen over jezelf en wie je bent en bent geweest, is een hartverscheurende vorm van eenzaamheid die hopelijk geen enkele puber, volwassene of oudere ooit nog zal hoeven voelen,” besluit Johanna Pas. Deze tentoonstelling kan daar zeker toe bijdragen. 

Beeld: LMoonlight, Pixabay
Bron: Odisee

2 gedachten over “Odisee Hogeschool exposeert ‘Één in diversiteit – Zo zijn wij!’ van Regenboogambassadeurs en Jill Bertels

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: