Marokko breekt holocaust- en homomonument in opbouw af

De bouw van een monument in Marokko ter nagedachtenis van slachtoffers van het nazisme in Wereldoorlog II is stopgezet. Wat al gebouwd was, wordt afgebroken.

De reden voor de afbraak is het ontbreken van een vergunning. Het monument in Aït Faska bij Marrakech moest alle slachtoffers van het nazisme herdenken, inclusief Roma, joden en homoseksuelen. Homoseks is strafbaar in Marokko. 

Initiatiefnemer PixelHelper uit Duitsland protesteert. “Alle kunstwerken, inclusief de homoregenboog bij de ingang, werden afgebroken en dure apparatuur werd opzettelijk vernietigd door bulldozers. Water- en elektriciteitsleidingen werden doorgesneden”, aldus de NGO.

PixelHelper zegt dat zowel de Duitse ambassade als het gemeentebestuur op de hoogte waren. Maar lokale overheden weerleggen dat. 

“Helaas hebben de autoriteiten vanaf het begin elke medewerking geweigerd en tijdens het eerste jaar werden alle verzoeken voor vergaderingen afgewezen door de burgemeester”, zegt Oliver Bienkowski van PixelHelper. Hij eist ongeveer 100.000 euro schadevergoeding.

Beeld: Wikipedia
Bron: Nieuws.Marokko.nl

%d bloggers liken dit: