Franse voetbalbaas wil dat er minder wedstrijden worden gestopt omwille van homofobie

Voorzitter de Fédération Française de Football (FFF) Noël Le Graët wil dat er minder voetbalwedstrijden gestopt worden omwille van homofobe koorzangen. “Als 2.000 op 30.000 aanwezigen in een stadion imbeciel doen, moeten we de overige 28.000 niet straffen”, aldus de praeses. 

“Sommige ministers worden gelukkig wanneer een match gestopt worden, maar voetbal mag niet gegijzeld worden door vulgariteit.”

Anderzijds: “We zullen ze (de imbecielen) stoppen bij aanhoudende homofobie vanuit het hele stadion.” 

Twintig

Sinds de start van het seizoen op 9 augustus zijn er in Frankrijk minstens twintig incidenten van homofobie tijdens voetbalwedstrijden geteld. 

Sinds dit seizoen is de FFF streng voor homofobie. Vorig seizoen was het te bond geworden en politici eisten maatregelen. 

Geen inmenging

Le Graët sneert naar de politieke inmenging. “Ik zal overleggen met clubvoorzitters hoe homofobie aan te pakken. Die zijn tenminste niet bezorgd over hoe goed ze er uitzien voor de camera.”

Minister van Sport en Jeugd Roxana Mărăcineanu heeft al gereageerd op de onwil van de voetbalvoorzitter. “Discriminatie hoort niet in de Franse samenleving.”

Beeld: Wikipedia
Bron: France 24

%d bloggers liken dit: