‘Julian’ van Fleur Pierets, over een vrouwenkoppel dat 22 keer wilde trouwen, uit

Vandaag verschijnt bij uitgeverij Das MagJulian‘ uit. De getuigenis van Fleur Pierets over haar overleden echtgenote Julian P. Boom.

Belgisch kunstenaar Fleur Pierets zou met haar partner Julian Boom trouwen in alle 22 landen waar twee vrouwen dat mogen. Om op een positieve manier gelijke huwelijksrechten onder de aandacht te brengen. Maar deze ‘wereldtournee van de liefde’ werd ruw onderbroken. Na hun vierde huwelijk, in Parijs, werd Julian gediagnosticeerd met agressieve hersentumoren. Ze stierf zes weken later. Fleur bleef achter en kon maar één ding doen: schrijven. 

In Gazet van Antwerpen vertelt Pierets dat ze werkt aan een kinderboek over hun verhaal. Dat is in opdracht van het Museum of Modern Art (MoMA) in New York. Ze werkt ook aan een documentaire en ze schrijft aan een nieuw boek.

Pierets komt haar boek voorstellen op L-Day in Antwerpen op 28 september

Beeld: Free-Photos, Pixabay

%d bloggers liken dit: