Regenboogfestival in Mechelen van 11 tot 26 oktober

Van 10 tot 27 oktober loopt in Theater M in Mechelen de productie ‘F!ERce‘ over vijftig jaar Stonewall Inn-rellen. Theater M en huisvandeMens koppelen daar een Regenboogfestival aan. 

Op 11 oktober introduceert theatermaker Lieven De Brauwer zijn stuk. Er is ook een meet and greet met HLWM, de Mechelse LGBT-werking. 

Op 19 oktober is er een lezing ‘Wat is gender nu eigenlijk?‘ door Genderflux

Op 26 oktober is er het debat ‘Is regenboogactivisme nog nodig? Iedereen welkom in Mechelen?’ met auteur en activist Paul Borghs, Het Roze Huis – çavaria Antwerpen-voorzitster Marcia Poelman, Wel Jong Niet Hetero-woordvoerder Senne Misplon en Mechels schepen van Diversiteit Gabriella De Francesco (Groen).

Op 27 oktober is wordt de documentaire ‘En dus ik zweeg’ vertoond.

Tentoonstellingen

Tijdens het Regenboogfestival lopen twee exposities. 

In ‘Één in diversiteit – zo zijn wij!‘ toont fotografe Jill Bertels de diversiteit aan holebi’s en transgenders. Met onder meer Regenboogambassadeurs

Voor ‘Liefde is altijd goed’ maakte fotograaf André Carens tien kleurrijke portretten van jonge en minder jonge holebi’s en transgenders.

Praktisch

De expo’s zijn gratis te bezoeken voor en na de verschillende activiteiten tijdens het hele festival. De randactiviteiten zijn gratis, maar inschrijven is gewenst via mechelen@demens.nu

Meer informatie

‘F!ERce’
Spel: Johan Kalifa Bals, Pieter Van Keymeulen, Yves De Lathauwer
Regie: Lieven Debrauwer
Tekst: Sam De Vos
Productie: theater M

Info en tickets Mechelen.
Info en tickets Antwerpen

Beeld: Theater M

%d bloggers liken dit: