Wallonië-Brussel kondigt strijd tegen (LGBT-)stereotypen aan

“In het geheel van de bevoegdheden van de Federatie Wallonië-Brussel zal de Regering ijveren te strijden tegen alle vormen van stereotypen”, staat in het regeerakkoord van de Franse Gemeenschap.

Terwijl in Vlaanderen Gewest (grondgebonden materies) en Gemeenschap (persoonsgebonden materies) één op één dezelfde vierkante kilometers beslagen, is dat in Wallonië niet zo. Het verschil: de Oostkantons met de Duitstalige Gemeenschap

Er zijn dus twee, weliswaar aan elkaar gelinkte, regionale regeringen in Zuiden van België. De Franse Gemeenschap noemt zich ook Fédération Wallonie-Bruxelles. Al staat dat niet zo in de Belgische Grondwet

Regeerakkoord

“School is een van de belangrijkste plekken waar jongeren leren samenleven. Het is dan ook essentieel om stereotypen en vooroordelen te ontmantelen; en is het nuttig een cultuur van verdraagzaamheid en wederzijds respect te promoten. Ongeacht seksuele oriëntatie en genderidentiteit, origine, gezondheid, eventuele handicap enzovoorts. De school is een omgeving waar meisjes en jongens samenleven.”

Wat wil de Franse Gemeenschapsregering doen voor LGBTQI+?

  • LGBTQI+-verenigingen structureel ondersteunen;
  • Het creëren van schuilplaatsen voor holebi’s en transgenders;
  • Sensibiliseren;
  • Seksuele oriëntatie en genderidentiteit opnemen in het onderwijs.

Beeld: Wikipedia

%d bloggers liken dit: